At vælge sig selv - først.

I gennem livet kommer vi alle til nogle skilleveje. Beslutninger som tages, får konsekvenser for andre end os selv. Disse skilleveje er svære, og uanset alder har man brug for en der forsikrer en om at det man ønsker at gøre eller har gjort er det rigtige.

For mange er det forbundet med mavepine, kvalme, tankemylder, dårlig søvn, mangel på apetitt eller for meget apetitt, at skulle tage en beslutning, at tage et valg.

Mange siger til mig, du er modig. Du vælger dig selv først. Du tør vælge dig selv først!
 
Det har været en rejse, og jeg har taget mange valg hen ad vejen som ikke har været rigtigt for mig. Jeg er også et produkt af mine omgivelser, så hensynsbetændelse har det været rigeligt af. Jeg har til de grader tænkt mange tanker og taget mange beslutninger ud fra, hvad jeg troede andre forventet af mig. Og ja, en gang i mellem så er jeg stadigt pleaseren, konfliktsky, hun der tænker på andre først.

MEN når det så er sagt, så er jeg blevet bedre. Bedre til at mærke ind til hvad ønsker jeg, og når jeg først har mærket hvad jeg ønsker - så prøver jeg at handle på det.
Hensyn til andre bliver fremdeles taget, jeg er ikke interesseret i at tromle frem på bekostning af andre.

Mitt hjerte ved hvad det vil, og beslutningerne bliver taget der ud fra. Også de beslutninger jeg af erfaring ved at andre ikke bryder sig om. Også de beslutinger som sårer andre, hvis det at IKKE tage beslutningen sårer mig selv mere.

Nogen gange tager det tid, inden jeg opdager at noget skal ændres. Andre gange ved jeg det med det samme. Uanset hvad, så kommer ændringen.

Jeg vil ikke NØJES i mit liv.
Jeg vil være hovedpersonen i mit eget eventyr.
Mit eventyr handler om energi. Min energi, energien i mødet med andre mennesker, energien i de mennesker der er vigtige i mit liv og energien i de steder jeg holder af. Disse energier skal det være en balance i, ellers er jeg i ubalance. Og er ubalancen der, så er det på tide med en ændring, et valg. 

Hvad gør du, for at vælge dig selv først?